miercuri, 9 iunie 2010

CURS Legaturi financiare intre media si institutiile publice / D.L. 25 iunie a.c.

Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza la Brasov, in perioada 3 - 4 iulie, cursul Legaturi financiare intre media si institutiile publice.
Evenimentul este destinat jurnalistilor din din mass media locale din intreaga tara (presa scrisa, radio, TV, online) si va fi sustinut de Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent) si Ciprian Nicolae (ConsTrain)
Cursul isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea coruptiei in administratia locala prin consolidarea capacitatii presei de a monitoriza buna functionare a autoritatilor locale, atat la nivel strategic (dezvoltarea de politici publice, construirea bugetelor), cat si la cel al implementarii practice. Participantii vor analiza legislatia si sistemul achizitiilor publice si vor  identifica modalitati de tratare jurnalistica a subiectului, pornind de la exemplul alocarii contractelor de publicitate de stat.
Termenul limita pentru inscriere este 25 iunie 2010, ora 17.00. Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul lor pentru problemele legate administratia publica si de conceptul de buna guvernare. Jurnalistii selectionati vor fi anuntati in cursul zilei de 28 iunie a.c.
Pentru inscrieri si detalii despre program ne puteti contacta la Centrul pentru Jurnalism Independent, telefon-fax: 021 3111375, e-mail: carmen@cji.ro persoana de contact: Carmen Macavei.
Costurile legate de transport, cazare si mese sunt acoperite de organizatori.
Cursul pentru jurnalisti Legaturi financiare intre media si institutiile publice face parte din programul Buna Guvernare – drept fundamental al omului.
Programul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01. 11- Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei si se va desfasura in perioada ianuarie 2010 - octombrie 2010.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.PHARE@mfinante .ro.  

Despre CJI:
Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. CJI militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului. (www.cji.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu