miercuri, 9 iunie 2010

Catre Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă

Stimati Deputati membrii ai Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă,
Intelegem sa va inaintam o scrisoare de protest asumata public de catre peste 120 de specialisti in domeniul cinematografiei cu privire la Proiectul de Lege pentru modificarea O.G. nr. 39/2005, proiect intiat de catre un numar de  Senatori.
Protestul asumat de impotriva adoptarii acestei legi vine sa atraga atentia asupra gravelor discrepante care sunt introduse prin acest proiect de lege care au ca efect reintroducerea arbitrarului si posibilitatea protejarii si sprijinirii discretionare fara posibilitatea unui control de legalitate in favaoare unor persoane interesate in promovarea prezentului proiect de lege.
Totodata, proiectul de lege propus nu tine cont de realitatile legislative prezente generate de intergrarea Romaniei in Uniunea Europeana si ignora consecintele inclusiv de ordin pecuniar pentru care Romania ar putea fi condamnata ca urmare a nerespectarii Tratatelor care reglementeaza participarea la Uniunea Europeana a acesteia.
De asemenea, proiectul de lege incalca principii fundamentale ale Constitutiei Romane si instituie un mecanism discretional in anumite situatii al Directorului General al Centrului National al Cinematografiei nesupus controlului de legalitate al instantelor judecatoresti.
Consideram ca o lege trebuie sa reflecte bunul public si interesele generele ale destinatarilor acesteia si nu doar a intiatorilor care ocupa vremelnic o demnitate publica.  De aceea, va solicitam sa ne permiteti si sa ne dati posibilitatea ca reprezentantii nostri sa-si expuna argumentele punctual si detaliat in cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, astfel incat procesul legislativ sa poata fi sprijinit in vederea reglementarii relatilor sociale care se doresc protejate in integralitatea acestora. 
Va asiguram de intreaga noastra colaborare in gasirea celor mai bune reglementari care sa protejeze cinematografia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu