luni, 12 aprilie 2010

Presa si discriminarea - curs pentru liceenii din SIBIU / D.L. 19 aprilie a.c.


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cauta liceeni curiosi sa afle care este legatura dintre presa si discriminare, dintre presa si interesul public, cum poate discursul instigator din mass-media sa afecteze minoritatile si cum pot fi folosite noile tehnologii in mod responsabil si eficient.

Cursul Presa si discriminarea are ca public tinta 20 de tineri din Sibiu, dintre care 10 de etnie roma. Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea temelor realizate), sapte elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti in luna august 2010, cu finantare oferita de Fundatia Dinu Patriciu.

Pentru inscriere, elevii sunt rugati sa descrie in maximum 500 de cuvinte o persoana care reprezintă propriul model de viata, indicand cel putin trei motive pentru care si l-au ales. Pe langa acest text, dosarul de inscriere va cuprinde si un curriculum vitae. Cele două documente vor fi editate in Word sau o alta aplicatie compatibilă si vor fi trimise prin e-mail (mihaela@cji. ro) sau fax 021 311 1378, pana la data de 19 aprilie a.c. Persoana de contact: Mihaela Danga, coordonator de program (tel: 021 311 1375 ; fax: 021 311 1378)

Cursurile se vor desfasura la Sibiu dupa cum urmeaza:

24-25 aprilie - Jurnalism si interes public. Traineri: Ioana Avadani, CJI, Costel Trofin, Universitatea Babes Bolyai, Cluj

22-23 mai - Rasismul in presa - Traineri: Marian Chiriac,www.divers.ro, George Lacatus, Romania libera

5 - 6 iunie - Noile tehnologii de media - George Hari Popescu, Universitatea din Bucuresti, Cristian Curus, Romania libera

Detalii despre locul de desfasurare si agenda cursurilor vor fi comunicate candidatilor admisi.

Acest curs face parte din programul Colourful but colourblind, finantat de Uniunea Europeana prin programul Fundamental Rights and Citizenship. Cursuri similare se organizeaza la Bucuresti si Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu