miercuri, 21 aprilie 2010

CURS | Colorful but Colorblind / D.L. 30 aprilie


Centrul pentru Jurnalism Independent lanseaza programul Colorful but Colorblind, program dedicat jurnalistilor si care pomoveaza utilizarea creativa a produselor multi-media in relatarea despre minoritati.  
Programul este derulat in cooperare cu Transitions Online (www.tol.org) (Cehia), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ungaria), Media Development Center (Bulgaria) si MEMO 98 (Slovacia) si se axeaza pe eliminarea stereotipurilor anti-roma din mass-media.
In cadrul etapei nationale a proiectului, zece jurnalisti, dintre care cinci de etnie roma, vor beneficia de training in utilizarea noilor tehnologii mass-media si vor avea ocazia sa produca materiale multi-media, in cadrul unui proiect jurnalistic colaborativ. Participantii vor lua parte la un curs intentsiv de o saptamana, care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 10-14 mai 2010. Cursul va fi sustinut Rich Beckman, Knight Chair in Visual Journalism la School of Communication, University of Miami si Distinguished Visiting Professor la Universidad de los Andes din Santiago, Chile, alaturi de Jim Seida, senior multimedia producer la msnbc.com. (detalii privind trainerii  la www.cji.ro).
Cursul se va desfasura in limba engleza. Nu se asigura traducere.
In a doua etapa a programului (care se va desfasura tot la Bucuresti, in perioada 4-10 iulie 2010), echipe formate dintr-un participant rom, unul roman si un trainer vor lua parte la documentari pe teren, pe o tema de interes comun. Sub indrumarea trainerilor, jurnalistii vor produce apoi un pachet multi-media. Materialele rezultate in urma cursului vor fi diseminate atat in tara, cat si pe plan european, prin intermediul portalului proiectului, site-urilor organizatiilor partenere si prin intermediul mass-media traditionale din tarile incluse in program.
In a treia etapa a programului, cei mai activi jurnalisti participanti la etapele nationale vor lua parte la un workshop international, care se va desfasura la Praga.
Toate cheltuielile legate de transportul si cazarea participantilor sunt acoperite de organizatori.
Pot participa jurnalisti de la toate formele de mass-media, cunoscatori ai limbii engleze si care pot demonstra un interes fata de problematica minoritatilor. Participantii trebuie sa fie disponibili pentru ambele etape ale programului national.
Pentru inscriere, candidatii trebuie sa prezinte un CV, o scrisoare de intentie prin care sa descrie asteptarile lor fata de curs si sa propuna o idee de proiect multimedia si, pentru cei angajati, o scrisoare din partea redactiei care sa ateste faptul ca jurnalistul va putea participa la ambele sesiuni de training. Documentele vor fi redactate in limba romana.
Inscrierile se primesc pana la  30 aprilie 2010 la adresa cbc@cji.ro. Candidatii acceptati vor fi anuntati pana in data de 5 mai 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu