miercuri, 14 aprilie 2010

Politici publice in domeniul protectiei mediului - curs la Brasov / D.L. 19 aprilie a.c.

Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Recolamp si Ambasada Statelor Unite, organizeaza - la Brasov - cursul Politici publice in domeniul protectiei mediului, ca parte a programului Buna Guvernare - un drept fundamental al omului.

Cursul este destinat jurnalistilor din Brasov si judetele limitrofe.

Evenimentul va avea loc in 24 – 25 aprilie a.c. si va fi sustinut de Livia Cimpoeru (Green Report) si Emilia Chiscop (Ziarul de Iasi).

Cursul ofera informatii relevante despre protectia mediului, legislatia si politicile de mediu, dar si despre reciclarea deseurilor in Romania, punand accent pe reciclarea deseurilor provenite din surse de iluminat. De asemenea, cursul furnizeaza participantilor instrumente care sa le permita identificarea si intelegerea subiectelor legate de domeniul reciclarii, pentru a le consolida capacitatea de a 'traduce" astfel de subiecte pe intelesul marelui public. Discutiile vor aborda principalele provocari cu care se confrunta jurnalistul de mediu din Romania, dar si modalitatile in care acestea pot fi depasite. Nu in ultimul rand, se va discuta despre posibile subiecte de interes si despre tehnici jurnalistice destinate segmentului – protectia mediului.

Termenul limita pentru inscriere este luni, 19 aprilie 2010.

Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul lor pentru problemele legate de protectia mediului, reciclare in general, reciclarea deseurilor electrice si electronice, inclusiv a becurilor economice si a tuburilor fluorescente.

Jurnalistii selectionati vor fi anuntati in cursul zilei de marti, 20 aprilie a.c.

Costurile legate de cazare si masa sunt acoperite de organizatori.

Modulul de pregatire “Buna Guvernare – un drept fundamental al omului” organizat la Brasov este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si Asociatia Recolamp.

Persoana de contact: Cristina Lupu, cristina@cji. ro . Telefon: 021 3111375.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu