miercuri, 12 mai 2010

STRATEGII DE SUPRAVIETUIRE PENTRU MEDIA IN VREMURI DE CRIZA ECONOMICA / Seminar media la Sibiu, 21 mai


Ambasada SUA are placerea sa va invite la o serie de seminarii care vor fi sustinute de specialistul in media si comunicare David Applefield. Seminariile programate la Bucuresti, Brasov, Tirgu-Mures, Cluj-Napoca si Sibiu fac parte din programele finantate de guvernul american, menite sa consolideze independenta financiara, responsabilitatea si rolul presei in Romania.
Seminarul Making Media Matter: Increasing the impact of media products se va concentra asupra cresterii tirajului, a audientei, a impactului media asupra publicului, politici de marketing si de promovare a produselor media, folosirea noilor mijloace de comunicare online, crearea de partneriate si sinergii inovatoare, gasirea unor noi surse de venit si profesionalizarea presei.  
Seminarul vor fi interactive, iar David Applefield va impartasi jurnalistilor din experienta sa si va raspunde la intrebari. Traducerea in limba romana va fi asigurata.
Evenimentul de la Sibiu va avea loc vineri, 21 mai, intre orele 9-12, la sala M2, mansarda, Facultatea de Jurnalistica din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu, Str. Brutarilor nr.3
 Atasatul de presa al Ambasadei SUA, Julie Nickles, va deschide celelate patru seminarii din tara.
 Ambasada SUA invita la aceste seminarii reprezentanti ai managementului din presa scrisa si online, televiziuni, radiouri, atat din orasele mentionate, cat si din orasele si judetele invecinate.  Ambasada invita de asemenea reprezentanti ai departamentelor de marketing si dezvoltare din institutiile media, cat si reporteri care doresc sa isi consolideze pe mai departe cariera in jurnalism. Institutiile de presa din Bucuresti sunt rugate sa ia legatura cu reporterii corespondenti din teritoriu pentru a-i informa de posibilitatea participarii la aceste seminarii. Seminariile sunt deschise si reprezentantilor ONG-urilor, ai asociatilor media si studentilor la facultatile de profil.
Va rugam sa trimiteti confirmarile dvs. (nume, prenume, institutia de presa, numar de telefon pentru contact) atat pentru Bucuresti, cat si pentru celelalte orase, la urmatoarele adrese de e-mail : armaselum@state.gov, popaam@state.gov.
Pentru orice detalii va rugam sa luati legatura cu Biroul de Presa la numerele: (021)-200-3694/ 3695.

David Applefield este o personalitate eclectica: specialist american in media si comunicare, consultant media si publishing, scriitor, jurnalist freelancer, trainer media, autor al unor lucrari pe teme literare si specialist in strategii de „guerilla marketing” (marketing cu costuri reduse) care pune accent pe strategiile care pot ajuta institutiile de presa scrisa, audio-vizuala si online sa creasca impactul, independenta si viabilitatea comercială a produselor proprii.
El a oferit asistenta ziarelor, posturilor de radio si televiziune si  publicatiilor online din numeroase state din Africa si Orientul Mijlociu si din alte state cu piete media in dezvoltare. In Africa, s-a ocupat de elaborarea strategiei media pentru numeroase proiecte din sectoarele public si privat. A participat frecvent la programe ale Departamentului de Stat al SUA, ale Internews, ale Bancii Mondiale si ale Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Applefield a fost reprezentant al publicatiilor Financial Times, Herald Tribune si The Economist in Africa, unde s-a ocupat de coordonarea activitatilor de publicitate, marketing si vanzari.
Originar din Boston, David Applefield locuieste de multi ani la Paris. Acolo a fost profesor invitat la Centre de Formation de Journalistes (Centrul pentru formarea jurnalistilor) , unde a predat un curs de editare si productie de reviste şi a fost gazda unui program radio saptamanal la RadioinEnglish. com.
Applefield este licentiat in literatura al Colegiului Amherst, a urmat cursurile de masterat ale Universitatii Northeastern si a obtinut doctoratul la Université de Paris-Sorbonne. El este de asemenea autorul a doua ghiduri, Paris Inside Out si The Unofficial Guide to Paris si publica jurnalul international de arta si literatura contemporana FRANK.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu