miercuri, 19 mai 2010

Bursele Europene. Jurnalisti in dialog¸ program dedicat jurnalistilor din presa locala / D.L. 10 iunie


Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Freedom House Romania si Bancpost, in parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) şi Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) anunţa deschiderea perioadei de inscrieri  in programul Bursele Europene. Jurnalisti in dialog¸ program dedicat jurnalistilor din presa locala.
Programul Bursele europene. Jurnalişti in dialog are ca scop specializarea jurnaliştilor din presa locala in domeniul afacerilor europene si sporirea calitatii si cantitatii articolelor pe aceste teme.
Se pot inscrie in concurs jurnalisti din mass-media locala (inclusiv corespondentii locali ai presei centrale) din domeniul presei scrise, online, radio şi TV.
Pentru a va inscrie, trebuie sa trimiteti, prin posta sau e-mail, un dosar ce contine urmatoarele: fisa de inscriere (disponibila pe www.freedomhouse. ro), CV, doua articole pe teme europene si o recomandare din partea redactorului- sef, prin care acesta isi da acordul de principiu in ce priveste participarea in cazul selectarii.
Un juriu format din specialişti si reprezentanti ai celor trei parteneri va evalua dosarele primite si va selecta jurnaliştii care vor participa la unul dintre seminarele din tara. Acestea se vor desfasura in perioada iunie - august 2010.
Tot juriul, luand in considerare performantele inregistrate in cadrul acestor seminare, va selecta zece jurnalisti pentru o vizita de studiu la Bruxelles, vizita ce se va desfasura in a doua parte a anului. Trei dintre acestia vor fi selectati pentru un stagiu de doua saptamani la organizatii mass - media din Bruxelles.
Termenul limita de trimitere a dosarelor de inscriere este 10 iunie 2010.

Contact: Ramona Diaconu - Office Manager, Fundatia Freedom House Romania
Tel: 021 253 2838, 0731 909 910, 0740 089 253

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu