joi, 10 septembrie 2009

"TRANSPARENTA FONDURILOR EUROPENE" - Ediția a II-a

ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei (AW-AMP) si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI) lanseaza a doua sesiune din cadrul PROGRAMULUI DE PREGATIRE SI SUPORT PENTRU JURNALISTI - "TRANSPARENTA FONDURILOR EUROPENE".
Programul se adreseaza tuturor jurnalistilor si are ca scop pregatirea acestora pentru monitorizarea traseului fondurilor europene destinate Romaniei.Programul se va desfasura in patru etape:

I. Inscriere si selectie - jurnalistii interesati sunt rugati sa trimita un CV* si doua articole reprezentative pana la data de 15 septembrie 2009, ora 12.00, la e-mail: paul@mma.ro sau fax 021 637 3767. Pe baza materialelor primite, candidatii considerati potriviti pentru specificul proiectului vor fi selectati de catre un juriu alcatuit din reprezentantii celor doua organizatii partenere.

II. Asistenta – jurnalistii selectati vor beneficia de asistenta si consultanta din partea membrilor AW-AMP si CRJI. In cadrul acestei etape, jurnalistii vor propune cate unsubiect critic, relevant pentru procesul de absorbtie si implementare a fondurilor europene, ce va fi dezvoltat ulterior intr-un dosar de analiza.

III. Elaborarea dosarului de analiza – jurnalistii selectati vor elabora pana la data de 3 octombrie a.c, cate un dosar de analiza privind aspecte problematice din traseul fondurilor europene din Romania. La finalul acestei perioade, vor fi selectate cele mai bune 5 materiale care au prezentat intr-o maniera pertinenta si solid documentata problemele intampinate sau generate in procesul de derulare a fondurilor europene in Romania.

IV. Publicarea rezultatelor - materialele rezultate vor fi publicate pe pagina web a programului www.afaceripublice. ro. Fiecare jurnalist care va finaliza dosarul de analiza va primi suport financiar pentru materialele publicate (suma de 1000 de euro in regim de drepturi de autor).
Pentru mai multe informatii despre derularea programului, va rugam sa contactati ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, persoana de contact - Paul Chioveanu, Coordonator de program Buna Guvernare, e-mail: paul@mma.ro, Tel.: 021 313.40.47.

Paul Chioveanu
Coordonator Program
Departamentul Buna Guvernare
____________ _________ ____
ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei
Membru al Retelei Reporteri Fara Frontiere

Adresa: Str. Calea Plevnei, nr 98, Bl 10C, Sector 1, Bucuresti
Adresa de corespondenta: CP 2 OP 67 Bucuresti
Tel: 021 313 40 47; 0721 200 459;
Fax: 021 637 37 67
E-mail: paul@ mma.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu