marți, 29 septembrie 2009

SIBIU - Cat de importanta mai este etica jurnalistica in perioada de criza?, D.L. 5 octombrie a.c.

Centrul pentru Jurnalism Independent si Fundatia „Konrad Adenauer” organizeaza la Sibiu, in perioada 9-10 octombrie 2009, seminarul "Cat de importanta mai este etica jurnalistica in perioada de criza?"
Participantii vor avea ocazia sa cunoasca si sa dezbata efectele pe care prevederile referitoare la viata privata din noile Coduri Penal si Civil le au asupra activitatii jurnalistilor si sa discute necesitatea autoreglementarii in presa. Se va discuta, de asemenea, despre rolul “senzationalului” in jurnalism si despre efectele crizei economice asupra eticii jurnalistice si a presei, in general.
La seminar va participa Dl. Mathias Weimer, GM CORPORATE MEDIA Serbia (CMS)/ BD Director WAZ Media Group Serbia.
Moderatorii intalnirii vor fi Ioana Avadani, Director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent si George Ene, Secretar general al Clubului Roman de Presa.
Seminarul este deschis jurnalistilor din toata tara , din presa scrisa, audiovizual si online, precum si cadrelor didactice si studentilor de la facultatile de jurnalism.
Organizatorii vor acoperi toate cheltuielile legate de participarea la seminar (cazare, masa, transport), in limita locurilor disponibile. Seminarul se va desfasura la Hotelul Forum Continental din Sibiu. Participantii sunt asteptati sa soseasca la Sibiu in cursul diminetii de vineri, 9 octombrie. Lucrarile seminarului se vor incheia in cursul dupa-amiezei de sambata, 10 octombrie.
Inscrierea la seminar se face in baza unei scrisori de intentie care sa includa date despre participant (inclusiv date de contact), informatii despre activitatea profesionala si interesul fata de problema eticii si auto-reglementarii.
Inscrierile se fac la Centrul pentru Jurnalism Independent pana in data de 5 octombrie, orele 17:00,
prin e-mail la carmen@cji.ro sau fax: 021 3111375 sau 021 3111378.

Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv.
Candidatii selectati vor primi ulterior detaliile logistice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu