luni, 30 martie 2009

UN GRUP DE ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE A LANSAT ASTAZI COALITIA "OPRITI CODURILE!"

Campania "Opriti codurile!" este o reactie a unor organizatii civice si de presa la absenta unei reale dezbateri publice premergatoare aprobarii codurilor - Civil, Penal, de Procedura Civila, de Procedura Penala - de catre Guvernul Romaniei, in conformitate cu Legea 52/2003 privind transparenta decizionala. Pentru mai multe informatii, vezi www.opriticodurile.ro.
In cadrul conferintei de astazi a fost facuta publica o scrisoare deschisa catre conducerea Parlamentului Romaniei. Coalitia "Opriti codurile!" solicita prin aceasta scrisoare oprirea procedurilor parlamentare privind dezbaterea proiectelor codurilor penal, de procedura penala, civil si de procedura civila. Coalitia mai solicita Biroului permanent reunit al celor doua camere sa adopte o hotarare de retrimitere a acestor initiative legislative la guvern, pentru a fi dezbatute in cadrul unui proces onest si deschis de consultare publica. Pentru mai multe informatii, vezi www.opriticodurile.ro/comunicat.php?id=16
Maine, 31 martie 2009, de la ora 10.00, organizatiile membre ale Coalitiei "Opriti codurile!" vor avea o intalnire cu Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Dupa intalnire, la ora 11.00 organizatiile vor tine o scurta conferinta de presa la intrarea in Ministerul Justitiei din strada Apolodor.

Liana Ganea
Coordonatoare a programului FreeEx

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei
Membru al Retelei Reporteri fara Frontiere
Adresa: Calea Plevnei 98, sector 1; Bucuresti, Romania
Tel.: 021-313 40 47; Fax: 021 - 637 37 67; Mobil: 0723 306 308
E-mail: liana@mma.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu