marți, 10 martie 2009

PROGRAMUL DE PREGATIRE SI SUPORT PENTRU JURNALISTI „TRANSPARENTA FONDURILOR EUROPENE!"

ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie lanseaza:

PROGRAMUL DE PREGATIRE SI SUPORT PENTRU JURNALISTI
„TRANSPARENTA FONDURILOR EUROPENE!"


Programul se adreseaza jurnalistilor si are ca scop pregatirea acestora pentru monitorizarea traseului fondurilor europene destinate Romaniei.

Programul se va desfasura in patru etape:
I. Inscriere si selectie - jurnalistii interesati sunt rugati sa trimita un CV si doua articole reprezentative pana la data de 23 martie 2009, ora 12.00, la e-mail: paul@mma.ro sau fax 021 637 3767. Pe baza materialelor primite, candidatii considerati potriviti pentru specificul proiectului vor fi selectati de catre un juriu alcatuit din reprezentantii celor doua organizatii partenere.

II. Instruire – jurnalistii vor participa la un program gratuit de pregatire pe urmatoarele teme: investigarea si combaterea fraudelor si monitorizarea fondurilor europene. Instruirea va fi asigurata de specialisti CRJI si de experti in domeniul luptei antifrauda.

III. Proiecte de investigatie - in urma programului de instruire, jurnalistii vor depune doua idei de proiect de investigatie jurnalistica. Dupa evaluarea propunerilor, juriul va selecta 10 ziaristi ce vor avea la dispozitie trei luni (aprilie – iunie) pentru a realiza anchetele propuse.

IV. Publicarea anchetelor - materialele rezultate vor fi publicate pe pagina web a programului – www.afaceripublice. ro. Fiecare jurnalist care va finaliza cele doua anchete va primi suport financiar pentru materialele publicate (suma de 1000 de euro in regim de drepturi de autor).
Pentru mai multe informatii despre derularea programului, va rugam sa contactati ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, persoana de contact - Paul Chioveanu, Coordonator de program Buna Guvernare, e-mail: paul@mma.ro, Tel.: 021 313.40.47.

Paul Chioveanu
Coordonator Program
Departamentul Buna Guvernare
____________ _________ ____
ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei
Membru al Retelei Reporteri Fara Frontiere
Adresa: Str. Calea Plevnei, nr 98, Bl 10C, Sector 1, Bucuresti
Adresa de corespondenta: CP 2 OP 67 Bucuresti
Tel: 021 313 40 47; 0721 200 459;
Fax: 021 637 37 67
E-mail:paul@ mma.ro;
www.mma.ro; www.freeex.ro; www.afaceripublice.ro;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu