joi, 12 martie 2009

Curs de jurnalism de mediu la Cluj

Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Recolamp, organizeaza la Cluj cursul Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare, destinat jurnalistilor din nord-vestul Romaniei.
Evenimentul va avea loc in data de 21 martie a.c., intre orele 9.30 - 18.00 si va fi sustinut de Emilia Chiscop (Ziarul de Iasi) si Livia Cimpoeru (Evenimentul Zilei).
Cursul isi propune sa prezinte jurnalistilor informatii relevante despre protectia mediului si reciclarea deseurilor in Romania, cu accent pe reciclarea deseurilor provenite din surse de iluminat, sa le furnizeze instrumente care sa le permita identificarea si intelegerea subiectelor legate de acest domeniu si sa le consolideze capacitatea de a comunica publicului larg astfel de subiecte. Vor fi abordate principalele provocari ale jurnalistului de mediu din Romania, dar si modul in care ele pot fi depasite.

Cu ocazia acestui curs, CJI si Recolamp lanseaza si la Cluj concursul pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009. In luna februarie a anului viitor, 5 jurnalistii de mediu din Romania vor participa la un stagiu de documentare la Amsterdam. Acestia vor fi selectati de un juriu in urma materialelor trimise in concurs.
Mai multe informatii despre acest proiect se vor oferi in cadrul cursurilor pentru jurnalistii de mediu.
Toate costurile de participare sunt acoperite de organizatori.

Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul lor pentru problemele legate de protectia mediului, reciclare, reciclare deseuri electrice si electrocasnice. Termenul limita pentru inscrierea la cursuri este luni, 16 martie 2009.
Materialele se vor trimite prin email (cristina@cji.ro) sau fax: 021 311 1378.

Jurnalistii selectionati vor fi anuntati in cursul zilei de marti, 17 martie a.c.Cursuri similare vor avea loc la: Craiova, Iasi si Constanta.Programul de pregatire pentru jurnalisti Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare este sprijinit financiar de Asociatia Recolamp, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.
Cursul de la Craiova este realizat in parteneriat cu Gazeta de Sud.

Informatii suplimentare se pot obtine de la : Cristina Lupu, coordonator de program, e-mail: cristina@cji.ro ,telefon: 021 3111375 sau 0726.108.245

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu