marți, 28 iunie 2011

Parlamentor.ro iti arata Calea spre Bruxelles

HotNews.ro Şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lanseazĂ concursul Calea spre Bruxelles, ca parte a proiectului Parlamentor.ro - prima platformă online de dezbateri pe teme de maximă actualitate, mai ales din domeniul economic şi social, aflate pe agenda Parlamentului European (http://www.parlamentor.ro/ ).
Concursul se deruleaza în perioada 15 iunie - 15 decembrie 2011 şi are drept scop implicarea publicului românesc în dezbaterile pe teme economice din Parlamentul European, conectându-l astfel la agenda economică a PE.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunităţii Parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, se vor întâlni cu membri ai Parlamentului şi se vor familiariza cu structura şi activitatea comisiilor acestui for european.

Concursul va testa cunoştinţele participanţilor referitoare la funcţionarea Parlamentului European şi la temele majore puse în dezbaterile online si offline din cadrul proiectului. De asemenea, concursul doreşte să stimuleze gândirea creativă a participanţilor în identificarea soluţiilor celor mai potrivite pentru problemele economice ale României, în contextul economiei comunitare.

* Concursul presupune trei tipuri de probe: 10 chestionare online, 16 dezbateri online și 4 întalniri offline.

* Vezi REGULAMENTUL CONCURSULUI http://www.parlamentor.ro/news/regulamentul-concursului-parlamentor

La concurs pot participa toţi cetăţenii români, indiferent de ţara de reşedintă, cu excepţia angajaţilor HotNews.ro şi ai Centrului pentru Jurnalism Independent (indiferent de forma de angajare), precum şi rudele acestora, până la gradul al patrulea.

Chestionarele online vor fi postate săptămânal pe site-ul Parlamentor.ro şi vor conţine 10 întrebari legate de cele mai proaspete informaţii şi dezbateri gazduite de acest site. Fiecare întrebare va avea răspuns multiplu, cu o singură variantă corectă de răspuns.

Întâlniri online se vor derula bilunar şi vor avea ca invitaţi membri ai PE, dând astfel participanţilor ocazia de a interacţiona direct cu aleşii care îi reprezintă la Bruxelles şi Strasbourg.

Dezbaterile offline vor avea loc la Bucuresti şi vor prilejui un schimb direct de idei pe marginea problemelor abordate zilnic pe site-ul Parlamentor.ro şi în întâlnirile online. În cadrul acestor dezbateri se vor formula soluţii la problemele economice ale României, din perspectivă europeană.

Punctajul final se calculeaza prin însumarea punctelor acumulate la toate cele trei tipuri de activităţi. Rezultatele se vor afişa pe site-urile http://www.parlamentor.ro/, http://www.hotnews.ro/ si http://www.cji.ro/. Participanţii cu cele mai mari punctaje vor fi declaraţi câştigători. În caz de egalitate de puncte, HotNews.ro şi CJI vor organiza o probă de departajare, care va consta într-un concurs de eseuri pe teme de politici europene.

Mai multe informaţii găsiţi în REGULAMENTUL CONCURSULUI. http://www.parlamentor.ro/news/regulamentul-concursului-parlamentor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu