miercuri, 2 februarie 2011

Invitatie pentru presa: „Mass-media din Romania – provocarile si oportunitatile anului 2011”

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind va invita la masa rotunda „Mass-media din Romania – provocarile si oportunitatile anului 2011”. Evenimentul se va desfasura în data de 4 februarie 2011, între orele 10.00-14.00 la Hotel Capital Plaza din Bucuresti, Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 54, sector 1 si are loc cu ocazia sosirii în Romania a domnilor Aidan White, secretar general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ), Marc Gruber, director al Federatiei Europene a Jurnalistilor (FEJ) si Moschos Voitsidis, membru al Comitetului Executiv FEJ.
Reprezentantii FIJ si FEJ se afla în Romania într-o misiune de documentare. Ei vor discuta cu reprezentanti ai autoritatilor statului roman si cu lideri ai organizatiilor sindicale, profesionale si patronale din mass-media despre situatia  industriei de media, problemele acesteia si vor încerca sa  identifice solutiile cele mai potrivite pentru Romania. Raportul întocmit la finalul vizitei va fi prezentat de catre FIJ, în calitatea sa de raportor oficial pe probleme de mass-media, organizatiilor internationale, printre care Organizatia Natiunilor Unite, Consiliul Europei, Parlamentul European si Comisia Europeana.
In cadrul intalnirii se vor dezbate urmatoarele subiecte:
·         strategia CSAT privind presa
·         proiecte de lege care limiteaza libertatea de exprimare
·         depolitizarea institutiilor publice de media
·         subfinantarea institutiilor publice de media
·         proiecte de lege care desfiinteaza ramura mass-media
·         nerespectarea Contractului Colectiv de Munca (CCM) la nivel de ramura, a codului deontologic si a clauzei de constiinta
·         blocarea functionarii Comitetelor Sectoriale
·         autoreglementarea jurnalistilor/bloggerilor/editorilor/patronilor
·         cresterea competentelor media si digitale ale publicului
·         situatia RODIPET
·         lipsa unor masuri pentru redresarea si consolidarea industriei media
·         pastrarea si consolidarea drepturilor castigate prin CCM Unic la nivel de ramura mass-media prin semnarea Actului Aditional nr.4 la acest Contract.
Masa rotunda este organizata cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, Patronatului Presei din Romania – ROMEDIA si Uniunii Nationale a Patronatului Roman.
Va rugam sa confirmati participarea pana în data de 3 februarie, ora 16.00, pentru rezervarea locurilor în sala la e-mail: office@mediasind.ro sau la tel: 0372150189.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu