vineri, 23 iulie 2010

TURNUL SFATULUI SIBIU / Scrisoare deschisă către organizaţia PD-L Sibiu

Stimate doamne, domnişoare şi eventual domni.

Vă transmitem cu deosebit respect că publicaţia Turnul Sfatului nu şi-a propus să devină o publicaţie / site de scandal, aşa cum dumneavoastră insinuaţi printr-un comunicat de presă, pe care regretăm că nu l-am primit de la dumneavoastră, ci de la colegi din mass-media. Amuzaţi şi ei şi noi de acest comunicat, am decis să vă dăm câteva explicaţii pentru a fi înţeleşi cât mai bine (atât cât se poate). Mai ales că nu este pentru prima dată când vă declaraţi indignarea vizavi de publicaţia noastră.
Suntem plăcut surprinşi să aflăm că o declaraţie a unui fost coleg de-al dvs, Corneliu Bucur, laolaltă cu o declaraţie a unui actual coleg de-al dvs, Ion Ariton, ambele declaraţii, inserate într-un articol fac o ştire de scandal. Dacă şi dvs. aţi ajuns la această concluzie, începem să înţelegem de ce PD-L este cotat acum în sondaje cu 7%, precum PRM în vremurile lor bune.
În altă ordine de idei, din fraza: „regretăm faptul că o publicaţie locală, Turnul Sfatului, a intrat în jocul murdar al răspândirii informaţiilor mincinoase, cum ar fi calitatea d-lui Bucur de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Sibiu”, noi înţelegem următoarele:
Membrii Biroului Judeţean al PD-L nu ştiu din ce partid fac parte. Abrevierea partidului pentru care probabil au şi semnat o adeziune este PD-L, nu PDL. PDL este abrevierea de la Pharmaceutical Defence Limited (o asociaţie a farmaciştilor din Australia).
Membrii Biroului Judeţean al PD-L nu ştiu cine ocupă sau au ocupat funcţii prin partid. Nu-i nimic, vă reamintim noi, una din menirile presei fiind aceea de a informa. Corneliu Bucur, alături de Ovidiu Luca au fost prim-vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale a PD-L Sibiu, pe vremea când această organizaţie era condusă de Cristian Bicher. Dacă nu vă amintiţi nici de domnul Cristian Bicher, vă spunem că el este democrat-liberalul sibian care ştie cel mai bine că bătaia nu este ruptă din rai.

Stimaţi reprezentanţi ai PD-L Sibiu,
Vă răspundem, pentru că nu sunteţi la primul atac de acest fel, ţintit clar către imaginea publicaţiei Turnul Sfatului.
Tot sub curajoasa semnătură ”Biroul de presă al PD-L Sibiu”, în aprilie 2010 către presa din Sibiu a fost emis un alt comunicat, în care predominau acuzaţiile de lipsă de ”profesionalism”, ”dezinformare”, ”lipsă de simţ civic” sau ”înşelătorie gazetărească”, toate aruncate înspre Turnul Sfatului şi cei care semnează aici.
Reacţia de atunci a dvs. a fost stârnită de alte două articole publicate de Turnul Sfatului. Unul făcea referire la ”afacerea PD-L de la Biertan”, prin care corpul de control al Instituţiei Prefectului încuviinţa plata unor datorii către o firmă demult radiată, iar al doilea material publicat vorbea despre ”dispariţia şefului centurii ocolitoare a Sibiului”, a celui care superviza execuţia lucrărilor. Dacă în prima situaţie descrisă, încă mai există un proces pe rol, în cea de-a doua deznodământul a fost cel descris în articolul atunci publicat. În prezent, lucrările la secţiunea întâi a Sibiului sunt coordonate de o cu totul altă persoană.
Atunci, echipa Turnul Sfatului a decis să nu aibă nicio reacţie publică faţă de puerilul comunicat emis de organizaţia politică de la Sibiu. La fel, echipa Turnul Sfatului nu a dorit să facă nici din culisele activităţii de presă în vremurile actualei guvernări ”subiecte de primă pagină”. Prin urmare, până acum nu am făcut niciodată publice presiunile venite din partea reprezentanţilor organizaţiei PD-L Sibiu, presiuni exercitate atât asupra echipei redacţionale, cât şi asupra partenerilor societăţii comerciale care editează ziarul Turnul Sfatului.
Nu o să ne prevalăm nici acum de aceste acţiuni care nu-şi au locul decât în originala democraţie românească şi vom continua să ne facem, după cum putem şi ne pricepem, meseria.

Cu deosebit respect pentru votanţii dvs.,
echipa Turnul Sfatului: Alin Bratu, Bogdan Brylynskei, Silvana Armat, Laurenţiu Parnică, Traian Deleanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu