luni, 12 iulie 2010

Adrian Mogoş, de la Jurnalul Naţional, câştigător al Premiului CEI SEEMO pentru Jurnalism de Investigaţie 2010


Sursa: www.jurnalul.ro

Adrian Mogoş, şeful departamentului Investigaţii al cotidianului Jurnalul Naţional, a obţinut premiul CEI SEEMO pentru Merite Deosebite în Jurnalismul de Investigaţie 2010. Premiul a fost acordat de un juriu internaţional reunit la 2 iulie la Trieste, în Italia, care cu unanimitate de voturi a decis că Adrian Mogoş merită distincţia acordată de Iniţiativa Central Europeană (CEI) împreună cu South East Europe Media Organisation (SEEMO), câte o menţiune specială fiind acordată jurnalistelor Irina Halip (Belarus) şi Lidia Pavlova (Bulgaria).
Juriul, reunit la sediul central al CEI din Italia, a avut de examinat 24 de nominalizări - jurnalişti proveniţi din 11 state membre ale Iniţiativei Central Europene.
Principalele criterii de departajare au fost în primul rând riscurile asumate de ziarişti pentru a-şi face meseria, calitatea investigaţiilor realizate, precum şi impactul acestora asupra societăţii.
Investigaţia care a atras atenţia juriului, din dosarul de presă al lui Adrian Mogoş, a fost cea privind falsificarea identităţilor - o cale către UE, o investigaţie publicată toamna trecută de Jurnalul Naţional, iar în versiune engleză de Balkan Insight, publicaţie online, iar ulterior preluată de publicaţii din mai multe state din regiune, cum ar fi Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi Italia. CONTINUARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu