marți, 19 ianuarie 2010

O noua editie a programului “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” / D.L. 1 Martie 2010

Robert Bosch Stiftung si Fundatia ERSTE, in colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), anunta lansarea celei de-a patra editii a programului “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” adresat jurnalistilor din Balcani.

Jurnalisti din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia sunt incurajati sa se inscrie cu un proiect de investigatie, tema de anul acesta fiind “TABU”.
In fiecare an, zece jurnalisti sunt selectati prin intermediul unei competitii deschise, pentru a primi finantare si sprijin profesional in vederea cercetarii si a redactarii unui material pe un subiect de importanta regionala si europeana.
Participantii la bursa vor primi:
O bursa in valoare de 2000 euro, indemnizatie de calatorie de pana la 2000 euro si sansa de a participa la un program de sapte luni de dezvoltare profesionala.
Oportunitatea de a calatori in regiune pentru a realiza rapoarte detaliate, de importanta regionala si europeana.
Training din partea jurnalistilor si a expertilor recunoscuti pe plan international.
Oportunitatea de a avea articolele publicate in intreaga Europa si de a deveni membru al unei retele in continua dezvoltare care are in vedere excelenta jurnalistica in Balcani.
In plus, un comitet independent de selectie va acorda burse de 4.000 euro, 3.000 euro si respectiv 1.000 euro autorilor primelor trei articole castigatoare.
Pentru informatii detaliate privind criteriile de eligibilitate pentru programul ”
Bursa pentru Excelenta in Jurnalism”, aplicarea si procedura de selectie, va rugam sa cititi Instructiunile (http://fellowship.birn.eu.com/en/main/programme2010/19100/) de pe site-ul organizatiei, inainte de a completa Formularul de aplicare. (http://fellowship.birn.eu.com/en/main/programme2010/24746/)
Deadline-ul pentru trimiterea aplicatiilor este 1 martie 2010.
Pentru a afla mai multe despre programul de burse vizitati: http://fellowship.birn.eu.com.
Pentru detalii suplimentare, îl puteþi contacta pe Marian Chiriac, BIRN România, telefon: 0747.010.291, e-mail: marian@birn.eu.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu