luni, 25 ianuarie 2010

Curs pentru jurnalisti: “Buna guvernare - drept fundamental al omului” /D.L. 1 februarie 2010

Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza la Brasov, in perioada februarie – iunie 2010, un modul de pregatire cu tema Buna guvernare - drept fundamental al omului, destinat jurnalistilor din mass media locale (presa scrisa, radio, TV, online).

Programul isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea coruptiei in administratia locala, prin consolidarea capacitatii presei de a monitoriza buna functionare a autoritatilor locale, atat la nivel strategic (dezvoltarea de politici publice, construirea bugetelor), cat si la cel al implementarii practice.

Modulul de pregatire este compus din cinci cursuri, dupa cum urmeaza:

1. Buna guvernare ca drept fundamental al omului. Concepte, instrumente legale nationale si internationale. Traineri: Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent) , George Ene (Clubul Roman de Presa)

2. Analiza bugetului local. Trainer: Radu Soviani (The Money Channel)

3. Politici publice in domeniul protectiei minoritatilor. Trainer: Marian Chiriac (Balkan Investigative Reporters Network)

4. Politici publice in domeniul protectiei mediului. Traineri: Livia Cimpoeru (Green Report), Emilia Chiscop (Ziarul de Iasi)

5. Aspecte deontologice ale practicii jurnalistice. Trainer: Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent) , George Ene (Clubul Roman de Presa)

Cursurile vor dura o zi si jumatate si vor avea loc in weekend-uri. Primul curs se va desfasura in perioada 13 – 14 februarie 2010. Detalii despre cursuri si informatiile logistice vor fi transmise in timp util candidatilor declarati admisi.

Costurile legate de cazarea si masa participantilor vor fi acoperite de organizatori.


Termenul limita pentru inscrierea la cursuri este luni, 1 februarie 2010. Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul pentru monitorizarea activitatii autoritatilor locale si asteptarile lor de la programul de pregatire.

Inscrierile se primesc in format electronic la adresa bunaguvernare@cji.ro.

Persoana de contact: Cristina Lupu. Telefon: 021 3111375

Cursuri similare se vor desfasura in 2010 si la Cluj si Constanta.

Programul Buna guvernare - drept fundamental al omului – Brasov este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. Cursul de Politici publice in domeniul protectiei mediului beneficiaza si de sprijinul organizatiei Recolamp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu