vineri, 23 octombrie 2009

Alegerile prezidențiale monitorizate de societatea civilă sibiană


Liga Jurnaliștilor din Sibiu, Fundația Comunității Sibiu, Asociația de Ajutor Familial PRO VITA Sibiu, Asociația Sibiu 2050 și Centrul pentru Jurnalism Independent București va derula și și în această toamnă un proiect de monitorizare media care va acoperii campania electorală prezidențială derulată prin intermediul publicațiilor cu apariție cotidiană din județul Sibiu.
Scopul monitorizării este acela de a realiza o imagine comparativă a infuziei de imagine pe care partidele politice și candidații înscriși în procesele electorale o realizează cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de voturi. De asemenea, rezultatul monitorizării va asigura la final un instrument comparativ între forța de reflectare a fiecărui candidat și rezultatul electoral adjudecat de fiecare dintre candidați.
Monitorizărea alegerilor electorale prezidențiale se va derula în perioada 23 noiembrie și 6 decembrie 2009.
Monitorizarea alegerilor prezidențiale se află la cea de a V-a etapă după anul Capitală Culturală Europeană Sibiu 2007, alegerile locale și generale 2008 și alegerile euro-parlamentare 2009. Monitorizarea alegerilor prezidențiale va acoperi în mod tradițional publicitatea și reflectarea politică în media locale din județul Sibiu cu apariție cotidiană urmând o diferenţiere clară între promovarea marcată cu "publicitate electorală" şi cea fără marcaj.
Primele rezultate vor fi făcute publice între cele două tururi de scrutin şi după finalizarea turului II.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu