miercuri, 25 ianuarie 2012

Eu cu cine votez? – program CJI pentru liceeni care votează pentru prima dată

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează programul “Eu cu cine votez?” dedicat elevilor de liceu care votează pentru prima oară în alegerile din 2012.

Programul constă într-o serie de patru cursuri în fiecare oraş ţintă - Alexandria, Olteniţa şi Slobozia - în care elevii vor face cunoştinţă cu procesul votării. Ei vor afla care sunt drepturile şi obligaţiile lor ca „membri ai electoratului”, cum se desfăşoară o campanie electorală, ce elemente ar trebui să analizeze pentru a-şi forma o opinie şi a ajunge la o decizie electorală. Nu mai puţin important, elevii vor afla şi care este rolul presei în campania electorală şi în derularea alegerilor, precum şi mecanismele de influenţare a opiniei publice de care uzează candidaţii şi partidele politice.
Încercăm să suplinim carenţele de educaţie democratică pe care le-am întâlnit, nu o dată, la liceenii cu care lucrăm. La 18 ani îi vedem deja dezamăgiţi, acriţi, apatici. Le râd ochii când află că pot schimba lucrurile care nu le plac. Scânteia aceea de energie încercăm s-o aducem la urne”, spune Ioana Avadani, director excecutiv al CJI.
Programul se va derula în perioada ianuarie – iunie 2012 şi se bucură de susţinerea financiară a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, prin programul Small Grants.  

Pentru informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să o contactați pe Cristina Lupu –Manager de comunicare și programe, la telefon: 0726.108.245 sau e-mail: cristina@cji.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu