duminică, 7 februarie 2010

Premiile “Liga Jurnaliştilor Sibiu” 2009


Colegiul de conducere a distribuit premiile ediţiei a VII-a a “Ligii Jurnaliştilor Sibiu” 2009. Premiile anului 2009 au fost atribuite având în vedere prestaţia jurnalistică a celor nominalizaţi, calitatea şi recuoaşterea morală şi nu în ultimul rând a ţinut cont de consecvenţa de care aceştia au dat dovadă în activitatea jurnalistică. Tot ca o noutate, în cadrul jurizării 2009, nu a fost acordate premiile pentru “Jurnalistul anului”, “Jurnalistul presei scrise”, “Editorialistul anului”, “Reportaj”, “Interviu”. Premiile “Liga Jurnaliştilor Sibiu” 2009, atribuite în urma dezbaterilor, sunt următoarele:

CATEGORIA: Emisiunea TV 2009 - "Ştirile Realitatea TV" Sibiu

Acurateţea şi profesionalismul jurnalelor TV. Singurul post TV local cu producţie 100% live. Singura televiziune locală prezentă cu transmisii Live zilnic, la nivel naţional. Singura televiziune locală în care ştirile sunt echilibrate politic - social - economic. Singura televiziune locală fără parti-pris politic.

CATEGORIA: Emisiunea Radio 2009 - "Info matinal RVE" Sibiu

Singura emisiune local de radio în care profesionalismul şi acurateţea informaţiei este menţinută la nivel ridicat. Emisiunea respectă normele jurnalistice şi calitatea revendicate de un post de radio.

CATEGORIA: Cea mai buna campanie de presa 2009 - Monitorul de Sibiu: "Studenţi de elită"

Pentru al doilea an consecutiv, Monitorul de Sibiu primeşte acest premiu de această dată pentru campania derulată în beneficiul studenţilor de elită. Pentru promovarea unei idei optimiste legate de viitorul României.

CATEGORIA: Jurnalism foto 2009 - Silvana Armat şi Sebastian Marcovici

Pentru omniprezenţa la evenimentele locale, pentru calitatea şi profesionalismul în jurnalismul foto. Nu în ultimul rând, pentru prima expoziţie fotografică de eveniment realizată de o echipă foto locală.

CATEGORIA: Jurnalism de Investigaţie 2009 - Dan Tomozei

Pentru anchetele şi demersurile făcute până la instanţele de Apel pentru aflarea adevărului în cazul unor situaţii de presupusa coruptie şi trafic de infuenţă. Premiile şi bursele naţionale câştigate în 2009.

CATEGORIA: Diploma de excelenţă pentru filmul "Sibiu 1989" - Octavian Repede

Pentru ambiţia şi perseverenţa de a finaliza un proiect documentar dedicat celor 20 de ani scurşi de la momentul decembrie 1989. Premiul se acordă cu prisosinţă pentru meritul de a realiza fimul documentar cu buget ZERO.

Doris Lupu, preşedinte

Liga Jurnaliştilor Sibiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu