joi, 9 februarie 2012

„Digitalizarea încotro?”

Centrul pentru Jurnalism Independent vă invită să participați la workshopul – „Digitalizarea încotro?”.
Întâlnirea va avea loc la Bucureşti, în zilele de 17 – 18 februarie a.c., la sediul CJI din Bd. Regina Elisabeta nr. 32, et. 1, sector 5. La întâlnire sunt invitați să participle jurnaliști din presa centrală și locală.
Seminarul își propune să îi familiarizeze pe jurnaliști cu riscurile și oportunitățile pe care noile tehnologii le oferă sectorului mass-media și modul în care acestea afectează jurnalismul și profesia de jurnalist. Vor fi prezentate și dezbătute concluziile și recomandările raportului „Harta mediilor digitale în România”, produs de Programul Media al Open Society Institute.
Programul “Harta mediilor digitale” (Mapping Digital Media) se concentrează pe o serie de procese precum trecerea la transmisa digitală de televiziune, dezvoltarea noilor platforme tehnologice ca furnizori de știri și convergența dintre tehnicile clasice de radiodifuziune și industria de telecomunicații.
Derulat în 60 de țări, proiectul analizează modul în care aceste schimbări afectează rolul democratic fundamental pe care sistemul mass-media ar trebui să-l joace – oferind știri din realitatea politică, economică și socială.
Termenul limită pentru înscrierea la seminar este luni, 13 februarie 2012, ora 15.00. Candidaţii vor trimite un CV şi o scrisoare de intenţie din care sa reiasă interesul pentru subiectul întâlnirii. Înscrierile se primesc în format electronic la adresa staff@cji.ro. Persoana de contact: Cristina Lupu. Jurnaliştii selectaţi să participe vor fi anunţaţi în cursul zilei de marţi, 14 februarie.
 
CJI va acoperi costurile legate de participarea la eveniment (cazare, mese, transport).
 
Pentru mai multe informații despre întâlnire, vă rugăm să o contactați pe Cristina Lupu, Manager de comunicare şi proiecte, la email: cristina@cji.ro sau 021.311.13.75, 0726.108.245.
 
Despre Centrul pentru Jurnalism Independent
 
Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care acţionează pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertăţii de expresie ca drept fundamental al omului şi condiţie obligatorie a oricărei democraţii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susţinerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie şi prin încurajarea participării active a cetăţeanului. (www.cji.ro si www.facebook.com/Centrul.Jurnalism.Independent).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu