miercuri, 26 ianuarie 2011

O nouă ediţie a Bursei pentru Excelenţă în Jurnalism

Ai o idee de anchetă despre justiţie în una din ţările din Balcani? Nu rata ocazia de a primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, plus acoperirea cheltuielilor de documentare și călătorie, ca și de a participa la seminarii în Berlin și Viena.  
Jurnaliști din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România și Serbia sunt invitați să participe la a cincea ediție a programului “Bursă pentru Excelență in Jurnalism” adresat jurnaliștilor din Balcani. În fiecare an, zece jurnaliști din aceste țări sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise, pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea documentării și redactării unui articol pe un subiect cu relevanță regională și europeană. Tema de anul acesta este JUSTIȚIA. Jurnaliștii interesați sunt încurajați să trateze subiectul în sens cît mai larg și original, putînd propune idei de articole care să exploreze contextul social și legal al acestei teme. Ei se pot referi, printre altele, la corupție, slaba aplicare a legii sau egalitatea de șanse în ce privește accesul la justiție. 
Proiectele vor fi selectate de către un juriu internațional, iar jurnaliștii care vor participa în program vor primi o bursă de 2.000 de euro, aceeași sumă pentru acoperirea cheltuielilor de documentare și călătorie și vor participa la două seminarii ce se vor desfășura anul acesta la Berlin și Viena. În plus, cele mai bune trei articole vor fi recompensate cu premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Toate articolele vor fi publicate în limba engleză și în limbile țărilor participante la program. 
Informații detaliate despre programul “Bursă pentru Excelență în Jurnalism” sunt disponibile pe site-ul http://fellowship.birn.eu.com.
Data limită pentru trimiterea proiectelor este 1 martie 2011. Programul “Bursă pentru Excelență in Jurnalism” este derulat de către Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) cu sprijin financiar de la Robert Bosch Stiftung și Fundația ERSTE. Pentru detalii suplimentare, îl puteţi contacta pe Marian Chiriac, BIRN România, telefon: 0747.010.291, e-mail: marian@birn.eu.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu