miercuri, 24 martie 2010

92 de ani de la unirea Basarabiei cu România






Liga Jurnaliştilor din Sibiu şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu au organizat astăzi, a doua ediţie a evenimentului “27 Martie 1918 - 27 Martie 2010” ocazionat de împlinirea a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
Cu sprijinul Catedrei de Ştiinţe Politice, evenimentul s-a bucurat de un public numeros care a avut ocazia să asculte istoria vie a evenimentelor tragice din anii 1940 - 1945 când românii din Basarabia au fost obligaţi să se refugieze la dreapta Prutului. Martor al evenimentelor de atunci, domnul Vladimir Potereanu a fost alături de noi şi studenţi.
La fel ca şi în 2009, participanţii au avut ocazia să cunoască Basarabia din imaginile prezentate în cadrul expoziţiei fotografice "Basarabia azi".
Ţin să mulţumesc pentru sprijinul primit în organizarea evenimentului partenerilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene Sibiu, domnului decan conf. univ. dr. Vasile Tabără, lect. univ. dr. Pavel Moraru, prep. univ. Nicoleta Munteanu şi colegilor din Ligă: Octavian Repede, Camelia Crişan, Stepanida Apostol.
Tuturor ţin să le mulţumesc pentru participare.

Dan Tomozei,
coordonator de programe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu