duminică, 22 iunie 2008

"EST - VEST" - despre apropierea gândurilor

Cautarea sinelui printre paginile de istorie, te poate duce, atunci când eşti iluminat, pe drumul adevărului şi al lipsei de teamă. Nimic nu te poate împiedica în voinţa ta de a face "minuni" chiar şi printr-o simplă întâmplare. Dar o întâmplare care să declanşeze acel sentiment repetitiv care înseamnă credinţă, iubire, curaj.
Astfel, proiectul "EST-VEST" - Tabăra Europeană de Jurnalism, Sibiu 2008, iniţiat de Liga Jurnaliştilor Sibiu alături de Fundaţia "Emanoil Gojdu" a pus placa de temelie şi apropiere între confraţii tineri din breasla jurnaliştilor ce scriu româneşte. În 2008, doar cu fraţi din Basarabia şi România. În 2009, cu voinţă şi curaj, împreună cu fraţi din Basarabia, România, Bucovina, Valea Timocului şi Ungaria. Dar, câte se pot face cu credinţa în lucrul bine aşezat, necesar şi obligatoriu în drumul refacerii conştiinţei româneşti.
"EST - VEST", fără îndoială, este un prim exerciţiu făcut de NetWorkingUE-Sibiu în afara ţării. După mai mult de cinci ani de proiecte locale, judeţene, regionale şi naţionale. Sunt primele semne ale unei maturităţi legate de nevoia de comunicare, de înţelegere şi de reaşezare în matca firească a unei naţiuni. România trebuie să înveţe să îşi privească rădăcinile, istoria aşa cum sunt ele în dimensiunea corectă. Cu tărie şi credinţă că lanţurile invizibile ale unor neamuri nu pot fi rupte de gesturi politice sau militare.
Iată de ce, "EST - VEST" 2008 a marcat un nou început. Un început care va continua în septembrie, la Chişinău şi va încheia anul în decembrie, la Sibiu, cu ocazia Premiilor "Octavian Rusu" ediţia a II-a.

Dan Tomozei