joi, 9 aprilie 2009

JURNALIŞI ROMÂNI URMĂRIŢI LA CHIŞINĂU !


Vă informăm că, în ultimele 48 de ore, autorităţile din Republica Moldova aparţinând Ministerului de Interne şi serviciilor secrete îi caută pe jurnaliştii postului TV ANTENA 3, din Bucureşti, angajaţi ai Departamentului de Ştiri, trimişi speciali ai postului nostru pentru a reflecta alegerile din Republica Moldova şi ulterior evenimentele de la Chişinău.
Este vorba de jurnaliştii:
- DAN NIŢESCU, operator imagine, care se legitimează cu paşaport nr. 10184937, valabilitate 21.04.2005- 21.04.2010
- VICTOR CIPRIAN ALEXANDRU, asistent imagine, care se legitimează cu paşaport nr. 14330506,valabilitate 12.08.2008-12.08.2012
- PETRU TERGUŢĂ, corespondent Antena 3 în Republica Moldova, cetăţean al Republicii Moldova, care se legitimează cu paşaport nr. A3197227, posesor de viză valabilă pentru România până în 2010.
Vă informăm că cei trei jurnalişti nu au încălcat în niciun fel codul deontologic al breslei şi nu au acţionat împotriva autorităţii statului moldovean. Ei nu au făcut altceva decât să relateze obiectiv evenimentele în derulare de la Chişinău şi să transmită doar informaţii de interes public. În ciuda acestui lucru, autorităţile
statului moldovean au întreprins acţiuni de intimidare la adresa celor trei jurnalişti, încă de la debutul protestelor de la Chişinău şi înaintea introducerii vizelor pentru cetăţenii români. Cei 3 jurnalişti au fost filmaţi, urmăriţi şi controlaţi la hotelul unde sunt cazaţi.
În acest sens, vă solicităm să ne sprijiniţi în asigurarea protecţiei fizice şi în încercarea de a le facilita exercitarea atribuţiilor de jurnalist care nu ies din standardul acceptat al breslei.

Cu înaltă consideraţie,
SORIN OANCEA,

PREŞEDINTE DIRECTOR GENERAL ANTENA 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu