luni, 6 aprilie 2009

COMUNICAT - COTIDIANUL TRIBUNA TREBUIE SĂ REVINĂ LA ATITUDINEA DECENTĂ


Liga Jurnaliştilor Sibiu adoptă poziţie publică faţă de stilul de presă promovat în ultimele luni de cotidianul Tribuna din Sibiu, cu privire la atacurile la persoană şi refuzul de a publica dreptul la replică solicitat de cei vizaţi în articolele defăimătoare, insultătoare şi calomniatoare.

Liga Jurnaliştilor Sibiu, urmare a monitorizărilor de presă realizate, constată promovarea unei campanii de presă îndreptată împotriva celor care, în dezbateri şi opinii publice, aduc critici unor proiecte investiţionale demarate de patronatul cotidianului Tribuna.

Liga Jurnaliştilor Sibiu constată cu îngrijorare cum, în ultimele luni, cotidianul Tribuna a devenit un spaţiu de desfiinţare publică a unor lideri de opinie din judeţul Sibiu atât din zona culturală cât şi din spaţiul civic.

Liga Jurnaliştilor Sibiu solicită patronatului Cotidianului Tribuna să înceteze atacurile la persoană şi viaţă privată, cunoscut fiind faptul că articolele tipărite şi vizate de prezentul comunicat ţintesc persoane care au opinii divergente cu patronatul publicaţiei.

Liga Jurnaliştilor Sibiu îşi exprimă speranţa că deontologia, libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi bunul simţ vor ajunge să caracterizeze din nou publicaţia, conform valorilor şi tradiţiei promovate de fondatori şi pe care cotidianul Tribuna are obligaţia să le respecte indiferent de voinţa patronatului sau conducerii administrative.

Biroul de coordonare
Vicepreşedinte Doris LUPU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu