vineri, 30 ianuarie 2009

ÎNSCRIERI - Dreptul la buna guvernare / dead line 2.02.2009

Centrul pentru Jurnalism Independent lanseaza programul Dreptul la buna guvernare, destinat jurnalistilor din mass media locale (presa scrisa, radio, TV, online).
Programul isi propune sa consolideze capacitatea presei de a monitoriza buna functionare a autoritatilor locale, atit la nivel strategic (dezvoltarea de politici publice, construirea bugetelor), cit si la cel al implementarii practice.
Programul include doua module de training, care se vor desfasura in perioada februarie – iunie 2009, la Iasi si Craiova. Fiecare dintre cele doua module este compus din sase cursuri, dupa cum urmeaza:
1. Buna guvernare ca drept fundamental al omului. Concepte, instrumente legale nationale si internationale. Traineri: Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent), George Ene (Clubul Roman de Presa)
2. Tehnici de investigatie. Trainer: Paul Radu (Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii)
3. Analiza bugetului local. Trainer: Dan Apostol (The Money Channel)
4. Politici publice in domeniul protectiei mediului. (Trainerul urmeaza sa fie desemnat)
5. Politici publice in domeniul protectiei minoritatilor. Trainer: Marian Chiriac (Balkan Investigative Reporters Network)
6. Aspecte deontologice ale practicii jurnalistice. Trainer: Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent)
Jurnalistii care vor participa la cel putin cinci din cele sase cursuri (se poate opta intre cursurile 4 si 5) vor obtine diploma de absolvire. Pentru prezenta la mai putin de cinci cursuri se elibereaza certificate de participare.
Cursurile vor dura o zi si jumatate si vor avea loc in weekend-uri. Primele cursuri se vor desfasura in 7-8 februarie la Iasi si 14-15 februarie, la Craiova.
Datele exacte ale celorlalte cursurilor si aspectele logistice vor fi transmise in timp util candidatilor declarati admisi.
Costurile legate de cazarea si masa participantilor vor fi acoperite de organizatori.
Termenul limita pentru inscrierea la cursuri este luni, 2 februarie 2009. Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul lor pentru monitorizarea activitatii autoritatilor locale si asteptarile lor de la cursurile de fata. Candidatii sunt rugati sa isi exprime preferinta pentru una dintre locatii (Iasi sau Craiova).
Inscrierile se primesc in format electronic la adresa bunaguvernare@cji.ro.
Persoana de contact: Ioana Avadani, ioana@cji.ro . Telefon: 021 3111375
Programul Dreptul la buna guvernare este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.
Cursul de Politici publice in domeniul protectiei mediului beneficiaza si de sprijinul organizatiei Recolamp si al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii.
Modulul de cursuri din Craiova este realizat in parteneriat cu Gazeta de Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu